Paniek op het slagveld

De strijd van Jacoba van Beieren
Met illustraties van Jan Braamhorst


Sunny J. Jansen
ISBN: 978-90-8560-541-6
64 pagina's Eerste druk 2008
€ 14.90

Klik hier om dit boek te bestellen
 

Jacoba van Beieren (1401-1436) kan en wil zich niet neerleggen bij het onrecht dat haar wordt aangedaan, onder andere omdat ze vrouw is. Ze gaat de strijd aan met Filips de Goede. Het verhaal beschrijft een korte periode uit het leven van Jacoba en begint in 1425 als Jacoba ontsnapt uit het Gravensteen in Gent waar Filips de Goede haar gevangen heeft gezet. Het eindigt een paar jaar voor haar dood.

Historisch kloppend, spannend verhaal met achtergrondinformatie in kleine kaders. Veel illustraties in kleur.

fragment verhaal
Zachtjes sluit Jacoba de deur achter zich. Nu moet ze de weg zien te vinden in het grote kasteel. Ze sluipt door de vele, donkere gangen, schrikkend van ieder geluidje. Twee keer komt ze een soldaat tegen. Jacoba loopt zo nonchalant mogelijk door zonder hem aan te kijken. Haar hart klopt zo hard dat ze bang is dat de wachters het zullen horen. Gelukkig, daar is de poort, de uitgang van het kasteel. Jacoba haalt een paar keer diep adem, nu moet ze het slotplein over. Het plein is altijd een en al bedrijvigheid, zelfs in de late avond. Ook nu zijn er veel mensen. 'Nu komt het er op aan', denkt ze gespannen. Jacoba probeert jongensachtig te lopen en tegelijkertijd probeert ze niet op te vallen. 'Hee jij daar!' roept een bewaker en hij staat op van zijn bankje.


Op Historischehelden.nl kun je meer achtergrondinformatie en leuke activiteiten vinden: www.historischehelden.nl.Foreign customers please pay here


 Kijk hier voor de
 INHOUDSOPGAVE (PDF)