Goud en roem*uitverkocht

Wapenjongen van Laurens de Graaf

Arne Zuidhoek
ISBN: 9789085605645
64 pagina's 1e druk, 2009
€ 14.90

Klik hier om dit boek te bestellen
 

West-Indië, het gebied met namen als de Caraïbische Zee, Cuba, Curacao en de Golf van Mexico, is in de 17e eeuw in handen van Spanje. De Spanjaarden halen er zilver en goud vandaan vandaar dat er veel kapers op de kust zijn. Een kaper is bijzonder gevreesd en heeft als bijnaam 'de Gesel van de West'. Het is Lorencillo oftewel Laurens de Graaf uit Dordrecht. Mart werkt als wapenjongen voor deze zeerover die zal uitgroeien tot de grootste en beruchtste piraat van die periode. Hij en zijn maatje Harpert zijn getuige van de list waarmee de Spaanse schepen op de klippen lopen en de veroveringen in Mexico. Niet alles verloopt even voorspoedig, het leven aan boord is hard, maar Mart leeft en overleeft.

Arne Zuidhoek is met dertig boektitels een vooraanstaand publicist op maritiem gebied. Hij voer als bemanningslid en passagier op passagiersschepen van diverse nationaliteiten.
Met zijn talloze boeken en kennis over de scheepvaart en zijn realistische pentekeningen van koopvaardij- oorlogs en zeilschepen is Zuidhoek in maritieme kringen een (ook internationaal) bekende Nederlander.

Hij schreef onder andere Verzinsels van Vader Wapper, Sprookjes en Legenden van de Zeedie hij zelf ook illustreerde. Ook schreef hij verhalen voor de Donald Duck.

Op Historischehelden.nl kun je meer achtergrondinformatie en leuke activiteiten vinden: www.historischehelden.nl.

Foreign customers please pay here





 Kijk hier voor de
 INHOUDSOPGAVE (PDF)